Room Eleven: twee video-interviews
Maarten en Arrin Molema over een debuutjaar vol succes
Interviews 14-08-2007 12:22
Room Eleven had een hectisch, maar vooral succesvol jaar na het uitbrengen van haar debuutalbum 'Six White Russians and a Pink Pussycat' in juni 2006. Deze eerste cd bracht de band naar vrijwel alle podia en festivals in Nederland, hl veel radiostations mt airplay, en het Quebec & Montreal Jazz festival als onderdeel van een Canadese tour. Het succes werd binnen een jaar bevestigd met de gouden plaat die de band in april 2007 uitgereikt kreeg.Vanaf haar eerste verjaardag (het eerste optreden was op de Uitmarkt op 28 augustus 2005), is het stormachtig snel gegaan met Room Eleven. Na de platendeal met Universal Music, de officile cd-presentatie op het North Sea Jazz festival 2006 en opnames voor de videoclip in Argentini, was de band onder andere te gast bij Mooi weer de Leeuw, Noorderslag en Rob Stenders, en ontving het vijftal een Edison-nominatie in de categorie Jazz.

In Utrecht, het Griftpark om precies te zijn, spraken wij de broers Maarten en Arrin Molema om eens rustig over de afgelopen twaalf maanden van Room Eleven te praten, hoe het is om als broers in een band te spelen en een blik op de toekomst te richten. Een diepgaand gesprek over de geschiedenis en achtergrond van de band was het resultaat. En daaruit blijkt dat de toekomst nog veel te bieden heeft: het debuut is inmiddels verkrijgbaar in Japan, een nieuw album is in de maak, en ondertussen studeert Maarten gewoon nog drums aan het conservatorium in Amsterdam.

De video-interviews
Bij het artikel vind je het hele interview in twee delen. Maarten en Arrin praten over Room Eleven, de band, het nieuwe album, het afgelopen jaar en de toekomst. En natuurlijk allemaal leuke, grappige en minder triviale dingen!

Bekijk de interviews op de mediatab.
Beluister samples van het album via de releaselink onder dit artikel.
drummer links