Cajon spelen met Arthur Bont

Les 4: brushes

Arthur Bont - Cajon spelen 29-12-2008 13:03

In les vier uit de serie Cajon spelen neemt Arthur Bont de cajon met brushes onder handen. Een andere manier om klanken uit de cajon te halen. De brushes worden veelal gebruikt in pop en jazz om een nummer te begeleiden. Arthur laat zien hoe je verschillende grooves speelt en de hihat-functie kunt overnemen en je band te begeleiden.

Arthur Bont (Utrecht, 1969) werkt al twintig jaar als professioneel drummer en percussionist. Arthur Bont verdiepte zich de afgelopen 10 jaar intensief in de cajon, en paste zijn nieuwe specialisme toe in theatervoorstellingen, bands en studio-opnames. Begin 2008 bracht hij de les-dvd ‘Cajon Spelen’ uit. Hierop zijn speciale gasten te zien als Alain Labrie, Kaz Lux, Phinx en Susan Zeegers.

Les 4: brushes

video player

Ook deze les is afkomstig van de dvd 'Cajon spelen' van Arthur Bont. In vijf delen leer je de eerste stappen op de cajon. Van de introductie en basistechnieken (les 1 en 2) vind je onder meer lessen in beats en grooves (les 3), brushes (les 4) en beëindigen we de serie met fills & breaks en het nummer 85 van Susan Zeegers. De dvd zelf bevat veel meer materiaal en is te koop via de link die je op de releasepagina van 'Cajon spelen' vindt. 'Cajon spelen' is uitgebracht in samenwerking met Schlagwerk Percussion (DVD 40).

zoeken
zoeken