'Van groove tot groef'

Ro Krom presenteert: Record Industry

Specials 19-05-2008 15:21

Record Industry in Haarlem is een bedrijf dat plaatjes maakt van vinyl. Slagwerkwereld.com kreeg een rondleiding en vroeg drummer / producer / DJ Ro Krom als host tijdens de tour van het productieproces van een plaat. In zes delen zie je hoe hij samen met Anouk Rijnders van Record Industry alle ins en outs van de productie van vinyl blootlegt. Kijk, luister en lees in deze special hoe muziek zijn unieke weg vindt naar vinyl. Aansluitend - voor de echte nerds - heeft Ro een interview van ± 15 minuten met platenicoon Rinus Hooning. Een leerzame discussie over geluid en mastering.

Ro Krom, die overigens met zijn recent uitgekomen 'The Fatty Boom Project' zijn 20-jarig jubileum als muzikant viert, neemt je in zes video's mee door het bedrijf. De ene film wat langer dan de andere, maar met genoeg materiaal om je tot in detail te laten zien hoe een plaat gemaakt wordt. Ro voorziet de onderdelen van het proces van leuke en handige insights in de materie. Aan de hand van het in april 2008 uitgekomen album 'Plastic People' van Kraak & Smaak, gaan Rinus en Ro tenslotte diep in op het masteren van een plaat.

Onder de PICS-tab vind je de complete rondleiding bij Record Industry in beeld. Onder de MEDIA-tab vind je de zeven video's van het complete bezoek, inclusief omschrijvingen en het interview met Rinus Hooning.

Alle video's op rij:
  • Deel 1 - Kwaliteitscontrole
  • Deel 2 - Productie: galvaniseren & verzilveren
  • Deel 3 - Technische dienst & de labels
  • Deel 4 - De persstraat
  • Deel 5 - Het geheim van PVC
  • Deel 6 - Embalage & Distributie
  • Deel 7 - Ro Krom in gesprek met Rinus Hooning
    De onprofessionaliteit van MP3 bestanden

Bezoek ook de website van Record Industry in Haarlem: www.recordindustry.com

zoeken
zoeken