Musikmesse Frankfurt: verslag dag 1

Al het productnieuws van de muziekbeurs vers van de pers, inclusief videoreportage

Merknieuws 06-04-2011 21:04

Een paar stappen op de beursvloer en het aloude Musikmessegevoel is terug: we hebben meer tijd nodig. Meer tijd om al het nieuws, al die stands en al die productdemo's in ons op te nemen. Voor we het wisten waren we al uren kwijt in het Yamaha-paviljoen bij alle nieuwe producten en ook Pearl was het meteen raak. Hierbij wat eerste indrukken en een video'tje.

Nieuwe elektronische drumkits van Yamaha
Yamaha introduceert maar liefst vier nieuwe elektronische drumsets op de Musikmesse. Over de DTX-700K en de DTX-750K lees je de komende dagen meer. De DTX-500K is daarvan de goedkoopste, deze set vervangt de Yamaha DTXplorer. De set heeft rubberen pads en driehoekige, simpele bekkens en de nieuwe DTX-500 module. Deze set is vooral gericht op de thuisgebruiker of op de kleine studio. De DTX-520K heeft dezelfde module als de DTX-500 maar heeft betere bekkenpads en een van de nieuwe TP-pads als snaredrumpad. Deze TP-pads hebben een slagoppervlak van siliconengel. Bij de DTX540K zijn alle drumpads van het nieuwe TP model.

Pearl Masters Premium Legend
Pearl presenteert een nieuwe Masters Premium, de Masters Premium Legend. De Legend heeft keuze uit vierlaags esdoorn ketels met verstevigingsranden of zeslaags ketels zonder verstevigingsranden. Beide ketels zijn gemaakt van 0.9mm dunne laagjes en dat is dunner dan bij de normale Masters serie. Net als de op de NAMM geïntroduceerde Reference Pure sets heeft de Legend de nieuwe Fattone spanranden en de lichtgewicht aluminium Optimounts.
Bekijk hier de video die we van de drumkit schoten op de stand van Pearl.

video player

Drummer Daniel Erlandsson van Arch Enemy krijgt zijn eigen signature snaredrum: een 14”x51/2” stalen snaredrum met een 1.2mm dikke ketel. De snaredrum heeft zwarte Superhoop II spanranden, tweekleurige spanpijpen en natuurlijk het Arch Enemy bandlogo.

zoeken
zoeken