Nooit meer schuiven dankzij Drumplates
Merknieuws 10-11-2004 16:58
Stel: tijdens een vlammende solo begint je drumstel te bewegen. Je kit schuift steeds verder naar het randje van het podium. De afgrond komt langzaam maar zeker dichterbij... Herkenbaar probleem?Professioneel slagwerker Jan Koster, bekend als drummer in o.a. Highway Chile en Sleeze Beez, had er in ieder geval regelmatig last van. Hij heeft echter de ultieme oplossing bedacht: de Drumplates.

Vergeet de tapijtjes en drumkleedjes, en weg met spijkers of tape! Drumplates zet eenmalig de opstelling van je drumkit vast en geeft je vervolgens zekerheid bij iedere repetitie, elk optreden en alle opnames.

De speciaal voor jou gemaakte set Drumplates wordt uitgevouwen op de vloer van het podium, de drumriser, studio of repetitieruimte. Vervolgens bouw je jouw drumstel op volgens de instellingen waarmee jij het liefste speelt. Als je eigen set-up naar tevredenheid klaar is, breng je de speciale DP Drumblocks aan waarmee alle onderdelen en stands muurvast op de Drumplates verankerd worden. Met het het DP. nummering- en lettersysteem kun je bovendien je eigen "signature" aanbrengen. Dat is alles: je bent nu klaar voor een knallende drumpartij.

Na de show gaat het drumstel van de Drumplates af, maar de Drumblocks blijven op de Drumplates zitten. Je kunt ze in hun geheel in de DP Platecase wegdragen. Bij een volgend optreden is de opstelling excact hetzelfde. Het opzetten van jouw gewenste set-up gaat daarom nog veel sneller en simpeler. Door de gebruikte materialen krijgt je drumstel bovendien de juiste demping, wat de klank ten goede komt.

Het basisproduct is ontworpen voor alle standaard 5-delige drumkits, maar het aantal DP Blocks kan probleemloos worden uitgebreid. Het systeem isdaarom toepasbaar voor ieder drumstel, hoe uitgebreid je ook speelt. Meer informatie vind je op de website van Drumplates.

Wie het Musical Instruments Live Event (MILE) 2004 heeft bezocht, heeft wellicht al een demonstratie van de Drumplates met Hans Eijkenaar gezien.

Tijdens het Lowlands Festival werden de drumplates voor het eerst op professioneel in praktijk getest. Damon Richardson van Danko Jones was lovend:

"I can finally attack my drums without worries of shit sliding. Now how great is that?!"

Ook Matt Sorum, drummer in Velvet Revolver, was erg te spreken:

"Just when you think you've seen it all, you get presented with the latest greatest gift to drummers since drumsticks."

drummer links