Musikmesse Frankfurt 2010
Alvast wat nieuws voor Slagwerkkrant mei-juni 2010 uitkomt
Merknieuws 06-04-2010 00:41
Van 24 tot 27 maart stond Frankfurt in het teken van muziek, vanwege de jaarlijks terugkerende Musikmesse. Dé plek om al het nieuws van de drummerken te horen. Slagwerkkrant zet de hoogtepunten in de komende mei-juni editie (verschijningsdatum 24 april 2010) voor je op een rij. Hier op Slagwerkwereld.com alvast een voorproefje.Na de NAMM show (zie het verslag in Slagwerkkrant maart-april) maakten veel fabrikanten pas op de plaats.

Toch wist Meinl een Benny Greb Signature hihat te ontwikkelen, presenteerde Schlagwerk een heel speciale cajónstandaard en lanceerde nota bene gitaarversterkermerk Marshall Natal conga’s (jawel, het beroemde merk van weleer).

Premier Genista herboren
Maar misschien was wel het opvallendste nieuws op de beursvloer dat Premier in vol ornaat aanwezig was. Dit merk kreeg afgelopen jaar een faillissement te verwerken, maar maakte een doorstart. Natuurlijk met de inmiddels volledig in Taiwan gemaakte Premierserie, maar ook met de wedergeboorte van de Genista. Lees er meer over in de komende editie van Slagwerkkrant.

Drumcraft Red Dot Design Award
Drumcraft zorgde ook voor opmerkelijk nieuws: het vorig jaar geïntroduceerde merk ontving dit jaar al de prestigeuze Red Dot Design Award in de categorie Product Design voor de Series 8, de eerste keer dat een drummerk de internationaal erkende en gewilde Red Dot krijgt toegekend. Drumcraft presenteerde op de Musikmesse een Double Drop Clutch waarmee je het bovenbekken van je hihat in twee stappen dicht kunt laten vallen.

Stenen trommels van Stonedge
Veel bekijks trokken twee trommels van Stonedge Drums uit Finland, die achter glas werden tentoongesteld. Ze zijn gemaakt van een gepatenteerd soort beton. Slagwerkkrant gaat zo snel mogelijk de hand op deze stenen (!) trommels leggen voor een test – op klank en gewicht…

Meer lezen over de Musikmesse 2010? Het complete verslag, met foto’s, lees je in de Slagwerkkrant van mei-juni 2010.
drummer links