Ford drums Maverick serie

Amerikaanse custombouwer komt met kogelvrije drumset

Merknieuws 19-03-2010 12:12

Het Amerikaanse Ford drums is een relatieve nieuwkomer onder de custom drumbouwers. Het merk gooide hoge ogen in de Verenigde Staten en ook in Groot-Brittannië kreeg het een flinke voet aan de grond. Dat de drums ook in Europa beschikbaar komen lijkt een kwestie van tijd. Als het zover is, dan is de nieuwe Maverick-serie zeker de moeite van het bekijken waard.

De Mavericks beloven de ultieme tour-proof drums te zijn. De 10-laags esdoorn ketels zijn namelijk afgewerkt met een laag Kevlar gevoerd kunststof elastomeer. Kevlar ken je ook als het materiaal dat wordt gebruikt voor kogelvrije vesten. Deze laag zorgt ervoor dat de drums absoluut stoot en krasvast zijn. Aan de klank wordt echter ook gedacht.

De Ford drums hebben oplopende keteldiktes en bij de grotere ketels wordt de draagrand wat meer afgerond zodat er iets meer contact tussen vel en ketel is. Zo klinkt iedere trommel optimaal en ontstaat er volgens Ford een drumset die echt als één geheel klinkt. De hardware van de Maverick drums is gemaakt van vliegtuig-aluminium. Dat is niet alleen licht en oersterk, maar ook roestvrij.

De Maverick drums zijn niet al te duur. Voor een vijfdelige set betaal je in de Verenigde Staten $ 3227,-
zoeken
zoeken