Gloednieuwe website Meinl Percussion
Merknieuws 04-09-2004 12:22
Meinl heeft voor haar percussie-afdelingen een nieuwe website gelanceerd. De online presentatie van het bedrijf en haar producten is een strak vormgegeven en informatieve bron geworden.Meinl lijkt de afgelopen jaren in sneltreinvaart groter en bekender te zijn geworden. In een paar jaar tijd heeft de percussie- en cymbalproducent haar naam weten waar te maken op de slagwerkmarkt en veel bekende slagwerkers in haar artistroster opgenomen, zoals bijvoorbeeld Femke Krone.

De website is een overzichtelijke aaneenschakeling van nieuws, online lessen, bedrijfsinformatie en natuurlijk vinden we er uitgebreide informatie over de producten van Meinl. In drie verschillende 'portfolio's' worden op meinlpercussion.com instrumenten voor elk niveau van slagwerk gepresenteerd: de Headliner Range is bedoeld voor de beginnende en gevorderde percussionisten, de Professional Range voor de muzikanten die hoge eisen stellen aan hun producten (lees: veel spelen, dus de spullen moeten sterk zijn - de échte professionals) en de NINO Percussion Range: speciale percussie voor kinderen voor bijvoorbeeld op school of voor muziektherapautische doeleinden.

Het lesmateriaal voor percussie op de website is leerzaam en beslist de moeite waard om door te nemen. Zo hebben onder andere Bill Summers en Alex Pertout lessen geschreven voor de Bata, de Ibo en een achtergrondstuk over de herkomst van de Mozambique, inclusief tips om te beluisteren.

Neem zelf een kijkje op www.meinlpercussion.com.

drummer links