Yamaha lanceert dtxperience.com
Elektronisch drummen met Tony Verderosa
Merknieuws 25-08-2004 19:49
Onlangs heeft Yamaha de website dtXperience.com gelanceerd ter ondersteuning van haar nieuwe serie elektronische drumsets. Op de website is nu al een schat aan informatie te vinden en te downloaden.De website is natuurlijk gericht op de promotie van de 3 elektronische drumsets. Maar Yamaha heeft goed begrepen dat naast de producten ook extra slagwerkinformatie gegeven moet worden. Zo vind je uitgebreide informatie over artiesten als Tony Verderosa en Akira Jimbo, en is er een winkel gekoppeld aan de website waar je natuurlijk accessoires kunt kopen, maar ook boeken over drum-programming, boeken over het maken van opnames en product gerelateerde boeken. Uiteraard zijn er ook video's en DVD's te bestellen van onder andere Marco Minneman en Russ Miller.

Tony Verderosa
Een van de meest actieve 'electronic drummers' van dit moment is de klassiek geschoolde Tony Verderosa. Als autoriteit op het gebied van 'Live Sample Triggering and Electronic drumming' speelde hij onder andere met The Brecker Brothers en Angelique Kidjo. Zijn meest recente werk is te horen op het nieuwe solo album van John Petrucci, de gitarist van Dream Theater.

Op Tony's website (www.tonyverderosa.com) kun je videos bekijken van hoe deze elektronische meester samples en grooves in een Techno/Drum n' Bass-concept toepast.

De website van dtxperience.com is hier te bezoeken.

drummer links