Celtic Bells genomineerd voor beste druminnovatie
Merknieuws 28-07-2004 15:44
Factory Metal Percussion, een nieuwe produktlijn van Percussive Innovations, lijkt Europa te gaan veroveren. De metalen percussie-instrumenten waren al een groot succes op de NAMM Winter Show begin dit jaar. Tijdens die beurs waren artiesten als Jerry Marotta, Walfredo Reyes, Danny Gottlieb en Wil Calhoun al bijzonder te spreken over dit opmerkelijke produkt. Nu heeft ook het Sound Check Music Magazine op de Frankfurter MusikMesse de onderneming genomineerd voor de 2005 MIPA (Musikmesse International Press Award). Dat is een prijs voor het beste innovatieve produkt.

Percussive Innovations krijgt de nominatie voor de Celtic Bells, een bijzonder soort bekkens. Qua uiterlijk zijn ze op het oude Celtische kruis geďnspireeerd, vandaar de naam.

Het woeste uiterlijk maakt van het instrument een echte blikvanger. Belangrijker is natuurlijk het geluid. Een speciale metaallegering zorgt voor een heldere, pure bel-achtige klank die bij iedere muziekstijl past. "A "pure tonal quality" that resembles the attack of an ice bell combined with the fullness of a ride bell, aldus de makers zelf.

De Celtic Bells worden geleverd met jingles en sizzlers die desgewenst aan elkaar bevestigd kunnen worden om het gluid nog bijzonderder en opvalender te maken. Dankzij creatieve combinatiemogelijkheden ontstaan ontzettend veel opties waaruit drummers en percussinisten hun eigen keuze kunnen maken.

De Celtic Bells worden momenteel geleverd in de maten 6”, 8”, 10” en 12” inch. De prijs varieert van zo'n 60 euro voor de 8" tot ongeveer 100 euro voor de 12" variant.

Wie nieuwsgierig is naar de klank, kan hier een voorproefje nemen. De samples zijn ingespeeld door multi-instrumentalist en producer Les Pierce.

drummer links