Ludwig introduceert Centennial-serie drums
Eerste drumset in het kader van Ludwig's eeuwfeest
Merknieuws 31-07-2008 10:21
In 2009 viert Ludwig Drums het honderdjarig bestaan. Bij zo'n mijlpaal horen natuurlijk de nodige "special anniversary" en "limited edition" drums. De Centennial-serie maple (esdoorn) drums zijn de eerste drumsets die in het kader van Ludwig's eeuwfeest op de markt verschijnen.De Ludwig Centennial, Ludwig's serie instapmodellen, bestaan uit een zeslaags dikke trommel voor de toms en floortoms en een achtlaags dikke snare- en bassdrums. Alle trommels zijn gemaakt van Amerikaans esdoorn (maple) en uitgerust met Ludwig's klassiek vormgegeven Micro-Lugs, het Vibra-band-ophangsysteem voor de toms en spanringen van 2,3 mm dikte.

De Centennial-serie verschijnt in drie standaard setups, met een bassdrum van 20, 22 of 24 inch (allemaal 20 inch diep voor meer laag en een extra punch), een 12 inch racktom, 16 inch floortom en een snaredrum.

Deze opstellingen zijn naar wens uit te breiden. Extra toms, kick- en snaredrums zijn verkrijgbaar in de maten 8 tot en met 18 inch, waarmee je dus een unieke drumkit kunt samenstellen. Voor de afwerking van de trommels kun je kiezen uit een transparente high-gloss en Ludwig's nieuwe 2 mm dikke SuperFlake Sparkle laklaag. De verkoop(advies)prijs voor de Centennial-serie begint rond de $1400 (iets minder dan 900).