Evans introduceert G-Plus drumvellen
Nieuwe artiesten tekenen endorsementovereenkomst
Merknieuws 24-06-2008 12:21
Evans drumheads brengt een nieuwe serie tomvellen op de markt: de G-Plus serie. Deze enkellaags vellen geven een warme toon met weinig sustain, een dichtere attack en verbeterde projectie.De vellen zijn ideaal voor drummers die de klankeigenschappen van een enkellaags vel willen combineren met de sterkte en projectie van een dubbellaags vel. Vooral toepasbaar voor slagwerkers die zich qua volume en intensiteit bewegen in het gebied tussen jazz, fusion en rock.

Constructie van de G-Plus vellen
Evans G-Plus drumvellen bestaan uit een enkellaags film van 0,3048 mm dik en zijn leverbaar in een doorzichtige finnish en een halfdoorschijnende witte coating. Verkrijgbaar van 6 tot 20 inch groot.

Nieuwe endorsements
Ander nieuws rondom de vellenfabrikant: het bedrijf heeft Daniel Svensson van In Flames en Daniel Erlandsson van Arch Enemy toegevoegd aan de lijst met endorsers die exclusief op Evans-vellen spelen. Recentelijk voegde Evans ook Tommy Igoe toe.

Tommy Igoe
Tommy is een veelgevraagde sessiedrummer in NYC. Daarnaast is hij bandleider van The Birdland Big Band, waarmee hij ieder week in de legendarische Birdland jazzclub speelt. Tommy Igoe is bovendien professor jazz studies aan de Rutgers Universiteit.

Daniel Svensson en In Flames
Na de oprichting in 1990 groeide In Flames uit tot grondlegger van de "Gothenburg Sound", die typische melodieuze deathmetal die bij een complete generatie Scanidanvische bands navolging vond.

In Flames-drummer Daniel Svensson, die in 1997 bij de band kwam, gebruikt Evans EC2 (Edge Control) en Genera G2 vellen op zijn toms, en Power Center Reverse Dot-vellen op zijn snaredrum.

Daniel Erlandsson en Arch Enemy
Arch Enemy werd opgericht in 1995. Sindsdien vergaarde de band wereldwijde roem met hun mix van melodie en muzikale agressie. Drummer Daniel Erlandsson speelde tussen 1996 en1997 bij de groep. In 1999 keerde hij terug om zijn plek niet meer af te staan. Ook hij gebruikt de Evans EC2 (Edge Control) en Genera G2 vellen op zijn toms. Erlandsson:
"I've just recently started using Evans drumheads and I have to say that I'm very impressed! The consistency and sound of these heads is exactly what I need. I look forward to being a part of the Evans family!"

drummer links