Louis de Wit kiest voor nieuw hout
Vater-endorsement voor drummer van Van Dik Hout
Merknieuws 04-10-2007 13:01
De drummer van Van Dik Hout heeft zijn definitieve houtkeuze gemaakt en speelt voortaan Vater drumstokken en accessoires. Louis de Wit begon op 15-jarige leeftijd met een oud drumstel in diverse bandjes te spelen. Het grootste deel van Van Dik Hout kende elkaar al op de middelbare school in Den Helder, waar zij in een Engelstalige schoolband, Blind Dog Fulton, samen speelden. Louis de Wit speelt op Vater VHN5AW stokken.Eind 1993 begint Van Dik Hout in studio Bananas te Haarlem aan haar debuutalbum 'Van Dik Hout' te werken. De Wit hierover:
"Budget was er niet, maar dat was geen probleem. We namen op met 2e hands Ampex tapes, eerst even luisteren met de studiobaas of er nog iets opstond wat toch niet gewist mocht worden, waarna wij een basis van een song (bas ,gitaar, drums meestal) op de tape knalden. We zaten ook alleen in de studio als deze niet door anderen geboekt was".

De nationale doorbraak van Van Dik Hout kwam in zomer 1994, toen de single Stil in Mij een grote hit werd. In 2002, 2003, 2004 en 2005 zou dit nummer in verschillende peilingen (o.a. door de Telegraaf en door muziektijdschrift Oor) meerdere malen tot beste Nederlandstalige single aller tijden worden gekozen.

De jaren erop scoorde de groep verschillende grote hits in Nederland. Ook werd opgetreden op grote festivals, zoals bevrijdingsfestivals, Pinkpop (2x), Noorderslag , Parkpop en Lowlands met daar special guest Herman Brood. In 1999 nam Van Dik Hout samen met Acda en de Munnik het nummer Mijn Houten Hart (onder de naam De Poema's) op. In 2001 werd de samenwerking nieuw leven ingeblazen met de nummer 1 hit Zij maakt het verschil. Gecompleteerd met een aantal nieuwe songs kwam in 2003 'Best of de Poema's' uit.

drummer links