Zildjian brengt Armand Zildjian-bekkenserie uit
Cymbalen als eerbetoon aan de grondlegger
Merknieuws 25-07-2007 11:52
Zildjian introduceert een nieuwe serie bekkens, als eerbetoon aan Armand Zildjian, de man die aan het hoofd van het bedrijf stond tot zijn dood in december 2002. De Armand Zildjian-bekkenserie bevat negen modellen die afgeleid zijn van de “19-inch Armand Beautiful Baby Ride”. Het gaat om:
  • 20 en 21 inch Armand rides
  • 16 en 18 inch Armand medium thin en thin crashes
  • 13 en 14 inch Armand hihats
  • 10 inch Armand splashbekken

Zildjian heeft geprobeerd de bekkens de sound van de klassieke "A"-series mee te geven. De drummers van grensverleggende bands als de Beatles, The Beach Boys, Cream, The Jimi Hendrix Experience, The Rolling Stones en Chicago maakten gebruik van de Zildjian A-bekkens.

De nieuwe Armand-serie maakt dan ook onderdeel uit van de Zildjian A-klasse. Dankzij nieuwe technieken hebben de Arman-bekkens echter een lager profiel dan de huidige A-bekkens, waardoor warme boventonen ontstaan. Door het relatief lage gewicht reageren de bekkens makkelijk en snel, ook als je er zachtjes op tikt.

De 20 en 21 inch Armand Rides hebben een grotere cup, net als vroegere modellen, om spelen met accenten gemakkelijker te maken.

Armand Zildjian
Geboren in Milton, Massachusetts in 1921, leerde Armand Zildjian op jonge leeftijd het geheime productieproces van zijn vader, Avedis III. Zelf geen slechte amateurmuzikant, sloot Armand gemakkelijk vriendschap met Buddy Rich, Louie Bellson, Shelly Manne, Elvin Jones en andere grote namen uit die tijd.

Na de Tweede Wereldoorlog ging Armand verder op de afdeling Research & Development, waar hij zijn kennis gebruikte om de juiste sounds te vinden voor een nieuwe generatie slagwerkers.

Gedurende zijn 65-jarige carrire heeft Armand Zildjian een groot aantal prijzen en eerbetonen ontvangen. In 1988 ontving hij een eredoctoraat van het Berklee College of Music. In 1994 werd hij opgenomen in de hall of fame van de Percussive Arts Society (PAS). In 2002 ontving Armand de Editors Achievement Award van Modern Drummer.

Armand Zildjian overleed op 26 december 2002 thuis in zijn woonplaats in Scottsdale, Arizona op 81-jarige leeftijd.

drummer links