Vic Firths videopodcasts groot succes
Eén miljoen videopodcasts gedowload sinds 2006
Merknieuws 20-06-2007 13:02
Vic Firth, fabrikant van stokken en mallets, heeft maar liefst één miljoen videopodcasts afgeleverd aan drummers en percussionisten over de hele wereld. Elke week vind je op de website van Vic Firth nieuwe poddies voor drums, marching en klassiek slagwerk. Je kunt ze bekijken op de Apple video iPod of gewoon op de pc.Mark Wessels, Vic Firth's Director of Internet Activities, vertelt het volgende over de snelle groei:
“Toen we in april 2006 begonnen met de wekelijkse podcasts, wisten we dat het veelbelovende nieuwe service was voor onze doelgroepen. Binnen een paar weken waren de drumset and marching podcasts opgenomen in Apple’s iTunes ‘Featured Video Podcast’-index. Al snel stonden we in de top 10 van de categorie ‘Performing Arts’.

En je bent er al snel aan verslaafd! Momenteel hebben we meer dan 150 video's in de hele podcastbibliotheek. Ik kan ze overal mee naar toe nemen en laatst heb ik zelfs de iPod op de televisie aangesloten om alle video's in de huiskamer te kunnen bekijken. Dat is beter dan het mindless channel surfing"

Ook de oprichter van het bedrijf, Vic Firth zelf, is enthousiast:

“Educatie zien we als een van onze primaire activiteiten. De kosteloze manier om dieper op dit thema in te gaan via de podcasts, is een van de manieren waarop wij hiermee bezig zijn. Het is een nieuwe manier om deze service te leveren aan onze klanten."

Wil je meer weten over de gratis Vic Firth Video Podcasts, ga dan naar www.vicfirth.com. Je kunt wekelijks nieuwe podcasts vinden die direct op de homepage zichtbaar zijn. Je kunt je daar abonneren op de service, maar ook via de Apple’s iTunes Podcast Directory (zoek op: “Vic Firth”).