Pat Sticks wordt importeur van RoboKey
Robokey 4X: "Quit screwing around so much"
Merknieuws 18-05-2007 21:17
Pat Sticks is importeur geworden van de RoboKey. Vanaf eind mei is het apparaatje dus ook in Nederland en België te koop. Vanaf eind mei is de extra snelle drumsleutel verkrijgbaar. Adviesprijs is € 19,95Geen batterijen, toch vier maal sneller
De RoboKey 4X is een extra snelle drumsleutel. Dankzij de GearDrive zorgt het bitje van de drumsleutel bij iedere polsbeweging voor 4 omwentelingen. Het in- en uitdraaien van de spanbouten gaat daarmee een stuk sneller! In 4 slagen, dus 16 omwentelingen, kan je spanbout al helemaal heel loszitten.

Je kunt de GearDrive ook vastzetten zodat je de Robokey als een gewone drumsleutel kunt gebruiken voor het fijnstemmen.

Torque?
De RoboKey heeft wat weg van de zogenaamde torque key zoals bijvoorbeeld Evans die maakt. Dit is een stemsleutel die de spanning opdraait tot een vooraf instelbaar niveau. Op die manier zou je tot een gelijkmatige spanning van de vellen moeten komen. In praktijk blijkt dat je toch vooral op je oren moet vertrouwen bij het fijnstemmen.

Endorsers
Onder de enthousiaste gebruikers van de RoboKey 4X bevinden zich studioveteraan Peter Erskine, Cirque Du Soleil-drummer Paul Bannerman en independent artist Rich Redmond.

Pat Sticks is gevestigd in Nuenen, vlakbij Eindhoven. Het bedrijf was al bekend als importeur van onder meer Big Dog hardware, Balbex drumstokken, Amedia bekkens en S-Hoop spanranden. Bekijk hieronder de (engelstalige) demonstratievideo over de RoboKey 4X:


drummer links