Alternate Mode lanceert de panKAT
's Werelds eerste MIDI-controller voor steeldrums
Merknieuws 26-03-2007 13:03
Alternate Mode introduceert een nieuwe telg in de uitgebreide controller-familie: 's werelds eerste MIDI-controller voor steeldrums. MIDI (Musical Instrument Digital Interface) is een standaard protocol om muzikale informatie in digitaal formaat uit te wisselen tussen verschillende instrumenten.Het electronische systeem bestaat uit 30 bespeelbare pads in een standaard C pan-formaat. De panKAT is ontwikkeld op basis van de reeds bestaande malletKAT Pro en bevat dan ook de volledige mogelijkheden die MIDI biedt.

Zo kun je als percussionist spelen met demping, de klank van de tonen (van galm tot gortdroog), poly- en mono-modes, aanslagsnelheid, verschillende noten per pad toewijzen, on the fly de pitch van een klank veranderen, en staan een arpeggiator en loop control-functies tot je beschikking.

De 30 pads van de panKAT zijn samengevat in een design uit éé suk. Daarnaast krijg je twee virtuele 'controller wheels'. Het instrument heeft 128 fabrieksinstellingen die direct te gebruiken zijn met iedere GM-soundmodule, plus 128 settings die je als gebruiker naar wens kunt instellen voor steel drum, maar ook voor andere percussie en gewone drums. Zo zijn er toegevoegde inputs voor de bassdrum en hihat. De panKAT kun je dus ook gebruiken als een grote controller voor je drumset..

De PanKAT is verkrijgbaar met een algemene MIDI-soundmodule met inputs en outputs voor audio, en een jack-ingang voor je hoofdtelefoon..

Je kunt hier een PanKAT bestellen voor $1999 (net iets meer dan €1500). Een PanKAT zonder soundmodule kost $1799. Eeng evoerde tas om het instrument te beschermen is te koop voor $99, een standaard die speciaal voor de PanKAT is ontworpen, kost $144.