100 drummers tintelen in Tienen
Merknieuws 05-04-2004 15:06
Op 25 april 2004 gaan 100 drummers in Tienen (BelgiŽ) gezamenlijk een slagwerkstuk uitvoeren. Elk slagwerker die hieraan mee wil doen kan zich hiervoor inschrijven. Het concert wordt georganiseerd door de Stedelijke Academie in het kader van de jaarlijkse Tinteldag van Tienen.Het concert, waarin het slagwerk centraal staat, begint om 14.30 uur met op het programma: twee harmonieorkesten, een big-band en een percussie-ensemble. In het programma wordt een workschop ingebouwd waar de drummers van de academie een werk instuderen dat speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd is.

Het werk dat gespeeld gaat worden heeft de titel '10 X 10' en is geschreven door Koen Wilmaers. Koen en zijn collega Carlo Willems leiden de workshop, soleren met het harmonieorkest en dirigeren het hele project. Als apotheose brengen zij, samen met de 100 drummers en de leerlingen van de AMV-klassen van de Academie, het ingestudeerde werk en de wereldhit ĎWe Will Rock Youí van Queen.

Elke drummer wordt uitgenodigd uit om aan dit evenement deel te nemen. De voorwaarden zijn minimaal: je moet een drumstel hebben, een muzieklessenaar en twee wasspelden zodat de partituur niet weg kan waaien. Als je dan nog een beetje vertrouwd bent met het notenschrift is alles kits. De partituur bestaat uit vier stemmen, van eenvoudig tot minder eenvoudig. (Vergelijkbaar met het niveau lagere, middelbare of hogere graad van de academie.)

Je kunt je inschrijven op het volgende e-mailadres: samwdtienen@skynet.be. Geef hierbij je naam, adres en jouw voorkeur voor de partituur (1ste, 2de, 3de of 4de graad). Van de Academie krijg je dan de partituur, de technische afspraken en een toegangskaart voor het laden en lossen van het drumstel. Er is een repetitie gepland op woensdag 21 april om 20.00 uur in de stadsfeestzaal waar iedereen van harte welkom is.

Voor alle deelnemers heeft de firma ADAMS nog een verrassing in petto.