Craviotto introduceert Concert-snaredrums
Merknieuws 27-09-2006 09:40
Craviotto Drum Co. komt met een nieuwe serie snaredrums op de markt: de Concert-snaredrums. Craviotto begint met twee modellen die beide zijn gemaakt uit één stuk esdoornhout. Het snarenbedje werd speciaal ontworpen. En niemand minder dan Bill Platt, eerste slagwerker bij het Cincinnati Symfonieorkest, ontwikkelde de snarenmat.De Craviotto Concertserie bestaat uit de traditionele dieptemaaten van 5,5 en 6,6 inch met een diameter van 14 inch. Uiteraard klinken de snares met de volheid, helderheid en gevoeligheid die je mag verwachten van de beroemde trommelmaker.

Niet alleen wordt iedere trommel handgemaakt, ook bevat elke snare een exclusieve inlay, diamanten tube-lugs, zware verschroomde counterhoops en een verstelbaar Trick GS00-systeem waarmee je de de spanning van de snarenmat kunt afhalen.

De drums komen standaard met Remo Ambassador-vellen aan de slagzijde en Diplomat-vellen voor de onderzijde. Volgens Craviotto draagt Bill Platt's speciaal ontwikkelde snarenmat bij aan de bijzonder hoge kwaliteit van deze topklasse snaredrums. Ze zijn dan ook geschikt om zowel eigentijdse als klassieke muziek op te spelen.
drummer links