Winnaars MIPA 2006 bekend
Merknieuws 01-04-2006 14:22
Op de Musikmesse in Frankfurt afgelopen week zijn ook de Musikmesse International Press Awards (MIPA) uitgereikt. De prijzen worden toegekend door de vakjournalisten.Medewerkers van onder meer Slagwerkkrant en Interface uit Nederland, Modern Drummer en Drum! uit de VS, het Britse Drummer-magazine en het Duitse Sticks brachten hun stem uit voor de beste producten.

In de categorie Acoustic Drums werd de Tama Starclassic Bubinga tot winaar uitgeroepen. Ook de DW Vertical Grain Exotics en de Sonor SQ2 waren genomineerd.

De K Custom hybrid-cymbalen van Zildjian werden verkozen tot Best Cymbals, boven de Sabian Legacy Series en de Meinl Mb10.

In de categorie Drum Hardware won de Sonor 600-serie nipt van Pacific B.O.A. en Trick Pro 1 V Pedals.

De Tala Wands van Vic Firth werden uitgeroepen tot Best Drumsticks, boven de MJZ maple series van pro-Mark en de Tayor Hawkins-signaturesticks van Zildjian.

De vakbladen vonden de Evans EC2-drumvellen het beste. Ook de Aquarian Power Thin en Remo NuSkyn Mondo waren genomineerd.

De Roland Handsonic HPD1 won in de categorie E-Drums. De Acoustic Pro triggers van Ddrum haalden net niet de eerste plaats.

In de categorie Percussion Instruments won de Meinl Conga Cajon. Tevens waren de California Serie van Gon Bops en de Pearl Folkloric Percussion Series genomineerd.

Wie ge´nteresseerd is in de winnaard in de categorie Live-Sound (onder meer mengtafels, opnameapparatuur en microfoons), klikt hier voor een overzicht.