Spelen zonder herrie met EF-Note 3 & 5

Nieuwe high-end elektronische drumkits van Artesia Pro

Merknieuws 19-04-2021 08:04

Het zal je gebeuren: leg je een paar jaar ziel en zaligheid in het ontwikkelen van een nieuw merk e-drums, breekt amper twee maanden na de voorzichtige introductie een wereldwijde epidemie uit. Het overkwam EF-Note, een fonkelnieuw elektronicamerk dat vol inzet op de high-end markt.

Dat doen ze met de EF-Note 3 en EF-Note 5. De 3 is een set die niet onder stoelen of banken steekt dat je hier met elektronica te maken hebt. Modern vormgegeven pads, een prachtig futuristisch ogend reksysteem; aan alles is gedacht. De drums hebben gaasvellen. De bekkenpads hebben drie verschillende zones en de module heeft niet alleen een heel groot en duidelijk display met touchscreen, maar ook op samples gebaseerde sounds en ingebouwde bluetooth. De hihat werkt bij de meest betaalbare 3 nog via een los pedaal, maar dat wint het qua constructie met gemak van alle andere opties die er momenteel op dit gebied zijn. Wil je toch een ‘echte hihat’, dan is er grote broer 3X. Die komt qua pads en features gevaarlijk dicht bij de grootste Roland en Yamaha kits.

Wil je iets wat meer op een akoestische kit lijkt, dan is er de EF-note 5, een prachtige set akoestisch ogende e-drums met bekkens in verschillende maten en verkrijgbaar als driedelige (5) of vierdelige (5X) drumkits. De eerste EF-Note kits staan inmiddels in verscheidene winkels. Wij verwachten er ook zo snel mogelijk een te kunnen testen.

Wil je achter je computer weten hoe die EF-Note 5 sets klinken? Bekijk dan de onderstaande video waarin Steve Feronne een cover speelt van Stevie Wonder's I wish.

Op het YouTube-kanaal van Artesia Pro staan ook al tal van demo's en tutorials van de Ef-note 3 en 5.

www.ef-note.com

Ef-Note 3X

zoeken
zoeken