Traps Percussion lanceert nieuwe elektronische kit
Merknieuws 20-12-2005 13:11
De E400 is de eerste draagbare elektronische drumkit die speelt als een gewoon drumstel. In tegenstelling tot andere elektronische kits krijg je een standaard maat drumstel: 12" snare, 10, 12 en 14" tom en een 20" bassdrum.Het hart van de E400 is de E408 drummodule. Dit brein bevat 8 Mb aan 16 bit 44.1kHz (CD-kwaliteit) samples die zijn onderverdeeld naar muziekstijl en bijbehorende drumkits.

Per kit kun je kiezen uit vier variaties. Er zijn tien triggeringangen, zodat je er standaard één over hebt. Daarnaast beschik je over een audio-in, een midi-uit, een lijn-uitgang en een uitgang voor je hoofdtelefoon.

De Traps-triggers beiden een hoge triggersnelheid en een grote gevoeligheid zodat je dynamisch kunt spelen.

De trommels zijn gemaakt van thermoplasten: duurzaam kunststof. Voor de scheikunidige drummers: het materiaal bestaat uit acrylonitril, butadieen en styreen (ABS).

De elektronische bekkens zijn van dezelfde solide en slagvaste kunststof gemaakt als de rest van de kit. Ze bevatten een ingebouwde trigger en rubber pad waarmee het geluid van de bekkens dempt. De hi-hat bestaat uit één van deze bekkens en een trigger die met het hi-hatpedaal wordt geactiveerd, zodat je 'm als een gewone hi-hat kunt bespelen.

Het reksysteem waaraan de trommels en hardware (van Big Dog, dus ook uitstekende kwaliteit) vastzitten, is gemaakt van stevige stalen buizen. De drumkit kan gemakkelijk worden aangepast voor links- of rechtshandige drummers met behulp van de bijgeleverde multifunctionele verbindingen en klemmen.

Alle trommels zijn uitgerust met mesh-vellen en Traps-triggers voor fluisterstille prestaties. Met de bijgeleverde hoofdtelefoon kun je het volume tot grote hoogtes opvoeren en volledig los gaan zonder je ouders of buren op de kast te jagen. Wat ook kan is de drumkit met je PA verbinden en op die manier je publiek imponeren tijdens je volgende show.

Omdat de drums een standaardmaat hebben, kan de kit ook met gewone drumvellen en bekkens worden uitgerust zodat je ook akoestisch kunt spelen!