British Drum Company Talisman
Nicko's naadloze monster
Merknieuws 18-08-2020 15:48
Onder de metalen snaredrums hebben de naadloos geforceerde metalen snaredrums een aparte status. Ludwig's Supraphonics, Sonor's Ferromangaan snaredrums zijn beide legendarische snaredrums die veel gebruikt werden door Iron Maiden's Nicko McBrain. En na diens overstap naar British Drum Company kan een naadloze Brit niet achterblijven: De Talisman.

En de britten stelden daarbij niet teleur, want de Talisman is qua constructie duidelijk anders dan de voorgenoemde Ludwig en Sonors. De ketel is een zogenaamde 'straightwall' wat betekent dat de draagranden niet zijn omgefelsd. Ook zit er geen kraal in de ketel. De stalen ketel is maar liefst 2 mm dik, en daarmee is het de dikste geforceerde ketel die er op dit moment te krijgen is. Het moet een flinke portie geweld zijn geweest, waarmee deze ketel in zijn vorm is gedrukt. En dat zie je ook, want de groeven van het forceren staan nog in het keteloppervlak gedrukt. 

De ketel zelf is afgewerkt in een mooie matzwarte finish die prachtig afsteekt bij het hoogglanzende ketelbeslag. Naast de gebruikelijke BDC badge is er ook nog een kunstig gemaakte Talisman badge op de ketel gezet. De snaredrum wordt geleverd zoals Nicko hem zelf gebruikt en dat betekent met een extra brede 42 snaren tellende snarenmat. 

Een uitgebreide test van de Talisman en zijn eikenhouten broer de Icarus lees je in de komende Slagwerkkrant. In de onderstaande video kun je ze even van dichtbij bekijken. Nog meer informatie nodig? Check dan de website van British Drum Company.