Zildjian i-Family gelanceerd
Review in Slagwerkkrant 217, mei-juni 2020
Merknieuws 15-04-2020 14:30
Met weinig geld een mooie set bekkens samenstellen is moeilijk. Want waar je bij drums voor een paar honderd euro al een schaamteloos goed klinkende kit koopt, is bij bekkens het devies: hoe mooier de klank, hoe hoger de prijs. Zildjian probeert daar met de I-Family een beetje verandering in te brengen. Met die woorden begint de review die in Slagwerkkrant 217, mei-juni 2020 gaat verschijnen. Dennis Boxem nam een hele serie van deze betaalbare cymbals onder de loep. 

Op de NAMM show in januari zagen we de bekkenserie voor het eerst.De ZBT serie is exit en wordt dus vervangen door de I-Family.

De reeks dankt zijn naam aan het Turkse woord voor inspiratie: 'Ilham'.  En een deel van die inspiratie komt wel degelijk van de voorgangers, want de hamerafdrukken en de finish doen sterk denken aan de ZHT serie, maar bij de eerste klappen valt op dat de I-Family wel degelijk een stuk muzikaler is dan zijn voorgangers. De bekkens zijn ook wat dunner en flexibeler waardoor ze net even wat makkelijker aanspreken. Met crashes, rides, hihats, splashes, trashes en china's in alle gangbare maten valt er binnen de I-series ook heel wat te kiezen.

Op de NAMM show maakten we onderstaande video. 

 

En dit is de demovideo die Zildjian heeft gemaakt.

Meer lezen? Op 23 april verschijnt Slagwerkkrant 217, mei-juni 2020 met de test. Bestellen kan vanaf 23 april op muziekmagazines.nl.