Ton Voerman overleden
Icoon van de muziekindustrie
Merknieuws 24-02-2020 15:15
Ton Voerman is 9 februari overleden op 74-jarige leeftijd. Hij was een markante man, die veel heeft betekend voor de muziekindustrie in de Benelux. Voerman Amersfoort is het distributiebedrijf dat hij een tiental jaar geleden heeft overgedaan aan zijn zonen Johannes en David.

Toen onze uitgeverij Keijser 18 Mediaproducties 37 jaar geleden het levenslicht zag met de oprichting van Slagwerkkrant was Ton Voerman al vele jaren bezig met muziekinstrumentenimport. Hij was een van de eersten die met Slagwerkkrant wilde samenwerken ook.

Met zijn karakteristieke lage, schurende stem straalde hij een en al zelfverzekerdheid uit, waarmee hij ons als beginnende journalisten en uitgevers imponeerde. Maar hij stond vierkant achter ons, wat we altijd zeer hebben gewaardeerd. 

Tal van merken heeft hij met Voerman Amersfoort in de Benelux gelanceerd, waaronder Ludwig, Marshall, Korg, Warwick, Music Man, PRS, Mesa Boogie, Vox, Spector, Schecter, NS Design, DR, en ga zo maar door. 

Ook was hij een fervent voorstander van de Music & Harmony beurzen waar wij met het programmeren van de Slagwerkdag en Gitaardag nauw bij betrokken waren. 

Een tiental jaar geleden droeg hij het stokje bij Voerman Amersfoort over aan zijn zonen David Voerman en Johannes Voerman. Hij verbleef zijn laatste levensjaren vooral in Thailand. Onlangs werd de diagnose kanker gesteld. Hij is na een kort ziekbed overleden, veel te vroeg. 

Ton Voerman (22-4-1945  -  9 februari 2020) is 17 februari gecremeerd in kleine kring.  

Rest in peace, Ton Voerman.