NAMM 2020 beursnieuws: Sonor
Signature snaredrums voor Benny Greb en Jost Nickel
Merknieuws 27-01-2020 11:07
Benny Greb heeft alweer zo'n tien jaar een eigen signature snaredrum bij Sonor, en de immer sympathieke Duitser vond het dan ook hoog tijd worden voor een update. Dat leidde tot twee nieuwe trommels, allebei net als hun voorganger in 13"x5,75".  

Het eerste model lijkt in heel veel opzichten op zijn voorganger. Hij heeft eveneens een beukenketel, maar de buitenlaag is nu niet ingelegd met een zwart randje maar een randje bubingahout. Daar stopt het echter niet, want het ding heeft ook twee opvallend ontworpen binnendempers: eentje van vilt, de ander van synthetische wol. Die binnendempers draai je niet zoals vroeger tegen het slagvel aan, ze kunnen vrij bewegen in een gleuf, en je maakt ze in een handomdraai los of vast met een draaiknop. Door deze constructie zijn ze niet alleen sneller te bedienen dan voorheen, ze zitten ook dichter bij de ketel zodat je minder kant hebt om er op te slaan. Greb's tweede snaredrum heeft dezelfde maat, dezelfde dempers, maar een ketel gemaakt van 1.2 mm messing. En dat klinkt dus compleet anders dan hout. Iets meer hoog, duidelijk meer jank, maar eveneens een bloedmooie trommel.Ook Jost Nickel mag vanaf nu zijn handtekening op zijn eigen Sonor snaredrum zetten. Hij koos voor een 14 laags, 9mm dikke beukenhouten ketel in 14"x6,25 met hoogglans zwartgelakte finish afgezet met een zilverkleurige streep die horizontaal over de ketel loopt. Mooi!

Alledrie de nieuwe Sonor snaredrums zijn voorzien van geperste spanranden en het uitermate soepele dual glide snarenmechaniek.

Check ook de onderstaande video waarin Dennis Boxem je alle details van de nieuwe Benny Greb snaredrums laat zien: