NAMM 2020 beursnieuws: Zildjian
I-Family, Rolling Cymbal Vault en drumsleutel
Merknieuws 27-01-2020 10:51
De afgelopen paar jaar lag de focus bij Zildjian vooral op het high-end en middenklasse aanbod, en het kon dan ook niet uitblijven dat dit jaar de lagere prijsklassen aan de beurt kwamen. De ZBT serie is exit en wordt vervangen door de I-Family.

De reeks dankt zijn naam aan het Turkse woord voor inspiratie: 'Ilham'.  En een deel van die inspiratie komt wel degelijk van de voorgangers, want de hamerafdrukken en de finish doen sterk denken aan de ZHT serie, maar bij de eerste klappen valt op dat de I-Family wel degelijk een stuk muzikaler is dan zijn voorgangers. De bekkens zijn ook wat dunner en flexibeler waardoor ze net even wat makkelijker aanspreken. Met crashes, rides, hihats, splashes, trashes en china's in alle gangbare maten valt er binnen de I-series ook heel wat te kiezen.

Ook de meest betaalbare Zildjians, de Planet Z reeks kregen een update. Deze reeks wordt in veel landen standaard bij de meest betaalbare drumkits geleverd en het is dan ook goed nieuws dat deze bekkens even een fractie muzikaler zijn geworden.

Een mooie bekkenset moet je natuurlijk goed vervoeren en daarom heeft Zildjian een nieuw ontworpen, extra grote bekkencase gemaakt.  De 24" Rolling Cymbal Vault is een bakbeest van een bekkencase waar je al je bekkens tot 24" diameter in kwijt kunt. Net zoals bij zijn voorgangers zet je de bekkens vast op een centrale bout, en Zildjian levert een stapeltje dividers mee om tussen je bekkens in te leggen.

Hét hebbedingetje op de Zildjian stand is echter een mooi verchroomde drumsleutel met een ovaal handvat. In het handvat  is het Zildjian stempel gestanst dat je ook op alle bekkens kunt terugvinden. Het ding ziet er lekker klassiek uit en ligt daarnaast ook nog eens lekker in de hand. 

Check ook al het Zildjian nieuws in de onderstaande video.