Evans UV2 dubbellaags vel met speciale coating
Dubbellaags-variant van de UV1
Merknieuws 12-12-2019 07:18
Evans had de afgelopen twee jaar zo veel succes met de UV1 vellen dat het merk nu met een dubbellaags-variant op de proppen komt: de UV2. Binnenkort een test, hier eerst een introductie met demovideo's.

Belangrijkste feature aan deze vellen is de ruwe coating die uit een speciale chemische samenstelling bestaat die met UV-licht wordt uitgehard.

Die coating is ongelooflijk slagvast, en hecht daarnaast ontzettend goed aan het velmateriaal. Daardoor blijft de coating zo'n beetje de gehele levensduur van het vel goed zitten.

Daarnaast is hij ook minder gevoelig voor vuil dan de coating die je normaal gesproken op gecoate vellen aantreft.De UV2 is feitelijk een gecoate versie van het dubbellaags G2 vel, en dat geeft je een lekker volrond klinkend vel met een open klank en lange sustain.

De UV2 drumheads zijn er 8 verschillende formaten tussen 8 en 18 inch. En de UV2's kan je in 3 verschillende Tom Packs krijgen: 

  • Evans UV2 Coated Tom Pack - Fusion (10”, 12”, 14”)
  • Evans UV2 Coated Tom Pack - Rock (10”, 12”, 16”)
  • Evans UV2 Coated Tom Pack - Standard (12”, 13”, 16”)

Lees meer op de site van Evans. Klik hier


Meer over de Evans UV2 vellen lees je in de volgende editie van Slagwerkkrant, die half februari verschijnt, want dan leggen we ze uitgebreid op de testbank. 

Bekijk hier vast de demovideo van Evans.