DW koopt Slingerland
Drum Workshop neemt merknaam over van gitaargigant
Merknieuws 28-11-2019 14:54
Er zijn in het verleden nogal wat Amerikaanse drummerken van de markt verdwenen. Slingerland is van die merken bepaald niet het minste. Het roemruchte merk was al jaren eigendom van gitaargigant Gibson, maar dat merk deed er eigenlijk niets mee. Nu heeft de gitaarbouwer de naam verkocht aan een andere drumbouwer: DW.

Het was letterlijk een verjaardagscadeautje van Chris Lombardi voor zijn vader Don, een van de twee medeoprichters van DW. Lombardi senior heeft al jaren een voorliefde voor Slingerland, en in het afgelopen jaar heeft Lombardi junior hard onderhandeld met Gibson. Dat de gitaarbouwer afgelopen jaar een faillissement voor de kiezen kreef heeft de verkoop waarschijnlijk een beetje bespoedigd.

Nu is natuurlijk de grote vraag wat DW met de merknaam Slingerland gaat doen. Want het merk is ook al eigenaar van Gretsch drums. Maar de kans dat er in ieder geval meer gebeurt dan onder de Gibson-jaren is vrij groot. In de jaren '90 bracht Slingerland nog onder Gibson een reeks fenomenaal goede drums op de markt, maar na een paar jaar werd al snel weer de stekker uit dit project getrokken. Daarna werd het eigenlijk heel stil rond het merk, dat vroeger de groten der aarde op zijn endorserlijst had staan. Zodra we meer weten over de plannen laten we het jullie weten. Tot die tijd hebben we in ieder geval een leuke video waarin Don Lombardi officieel het merk krijgt overhandigd.