An evening with British Drum Company
gezellige info-avond in 3 toonaangevende slagwerkzaken
Merknieuws 26-11-2019 17:09
British Drum Company heeft als merk de afgelopen paar jaar een droomstart gemaakt. Maar de ontwikkelingen bij het merk gingen zo snel dat veel drummers niet eens weten waar het merk voor staat. Dat moest anders vonden zowel BDC als importeur EMD, en daarom trok het merk vorige week samen met kersverse endorsers Salle De Jonge en Ilse Hofma in een lange lijn door Nederland. Tijdens drie avonden kon je je laten informeren over alles wat British Drum Company doet, en waar het merk voor staat.

In drie toonaangevende Slagwerkspeciaalzaken - Rimshot Zwolle, Rotterdam  Drum Department en Triepels Geleen - organiseerde het merk een avond waarbij Artist Relations manager Mel Stewart aanwezig was om de geschiedenis van British Drum Company uit de doeken te doen.Aan de hand van een mooie diapresentatie vertelde Mel hondertuit over het ontstaan van het merk, en over de speciale productiemethode die men er in de fabriek op na houdt. Daarna was het de beurt aan Gabriel Laurens van EMD om de verschillende snaredrums en drumkits van het merk voor te stellen. Ilse en Salle stonden klaar om de verschillende snaredrums te demonstreren om vervolgens beide achter een van de twee BDC kits plaats te nemen. Zo kon je prima het verschil horen tussen de uit berken en mahonie opgebouwde Lounge kit en de volledig berken Legend. Natuurlijk was er meer dan voldoende gelegenheid om zelf ook het nodige uit te proberen, te beluisteren en te betasten.

Meer weten over British Drum Company? Kijk dan op de website van het merk: www.britishdrumco.com.

In onze testbank vind je al de nodige reviews van verschillende BDC kits en snaredrums en in het huidige nummer van Slagwerkkrant kun je een verhaal over de fabriek teruglezen.