Review van de nieuwe Kuppmen RebounControl stokken
In Slagwerkkrant 214, nov-dec 2019
Merknieuws 10-10-2019 09:10
Iedereen die regelmatig achter een elektronische drumkit kruipt kent het verschijnsel: gaasvellen geven meer rebound dan een normaal drumvel. Kuppmen lost het voor je op met de bijzondere RebounControl stokken. In Slagwerkkrant 214, nov-dec vind je een uitgebreid testrapport. Hier lichten we alvast een tipje van de sluier op en kan je de demovideo bekijken.

Kuppmen heeft de afgelopen jaren wel bewezen dat, als het op stokken en rods aankomt, hightech carbon fiber een prima en duurzaam alternatief is voor hout. Met de RebounControl stokken laat het merk zien dat ze nog lang niet klaar zijn met innoveren.

De basis voor de RebounControl stokken is een gewone carbon fiber stok. Die wordt doormidden gezaagd, waarna er een speciale kunststof bus tussen wordt gezet, op ongeveer een derde, gezien vanaf de voorkant. Die bus zorgt voor de nodige demping, waardoor je theoretisch gezien van zo'n gaasvel weer dezelfde rebound krijgt als van een normaal vel met een gewone stok.

De stokken zijn er in 5A, 5B en 7AWe hebben de stokken inmiddels getest en de review kan je lezen in Slagwerkkrant 214, nov-dec 2019; we kunnen vast verklappen dat de conclusie zeer positief is: 'De Kuppmen RebounControl stokken doen precies wat ze beloven.'

Lees het testrapport in Slagwerkkrant 214 (november-december 2019). Bestel hier! We sturen op zonder verzendkosten. 

Voor meer informatie, ga naar www.kuppmenmusic.com

Of bekijk de onderstaande video van Kuppmen waarin je goed het verschil tussen een gewone en een RebounControl stok ziet: