Langverwachte Pearl eMerge elektronische drums nu leverbaar
Bijzondere samenwerking tussen Pearl en Korg
Merknieuws 21-09-2019 08:54
Pearl introduceerde vorig jaar tijdens een speciaal evenement in Venlo een fonkelnieuw elektronisch drumstel: de e/Merge. Per vandaag, 21 september 2019, is de kit in twee versies leverbaar en overal verkrijgbaar. Binnenkort kun je een videoreview van ons verwachten en testen we dit gloednieuwe elektronische drumstel in de Slagwerkkrant die 10 oktober uitkomt.

Pearl heeft de UK Drum Show, die dit weekend plaatsvindt in Manchester,  gekozen om de e/Merge hernieuwd onder de aandacht te brengen nu de e/Merge daadwerkelijk van de productiebanden rolt en in de winkel staat. 

Kijk eerst maar eens deze demovideo van Pearl om een indruk te krijgen. 

Voor de ontwikkeling van de set sloegen de Japanners de handen ineen met Korg en dat geeft de e/Merge een aantal opvallende features.

Wave Trigger Technology
De elektronische kit maakt gebruik van dezelfde Wave Trigger Technology die Korg in de Wavedrum heeft zitten. Die Wave Triggering Technology wordt gebruikt om te registreren waar en hoe hard je op de pad slaat, en zelfs met wat voor stokken. Al die informatie wordt gebruikt om de in de module aanwezige samples te bewerken, en zo krijg je volgens Pearl een hyperrealistisch spelgevoel en een veel gelijkmatiger overgang tussen de samples uit de module.

MDL-1 module
De module van de e/Merge is uitermate simpel in het gebruik, en de kits en samples zijn ondergebracht onder een overzichtelijk aantal knoppen. Naast de inputs voor de standaard kit zijn er nog drie inputs over waardoor je nog redelijk kunt uitbreiden. Opvallend is dat de module acht individuele outputs heeft zodat je ook op het podium prima met de set uit de voeten kunt.

Puretouch Electronic Pad System
Pearl ging niet over één nacht ijs bij het ontwerp van de e/Merge. Naast de nieuwe triggertechniek heeft de set namelijk ook nieuwe tom- en bekkenpads en is hij voorzien van een eigen model Puretouch gaasvellen die uit wel zes lagen bestaan. Daardoor heb je een veel realistischer spelgevoel dan bij de normale enkel- of dubbellaags vellen.

De pads zelf zijn realistisch groot: 10", 12" en 14" toms, een 14" snaredrum én bij de duurste van de twee sets een echte 18" bassdrum. De snaredrum heeft een sensor die het verschil ziet tussen een rimshot en een rimclick, dus je hoeft nergens te schakelen tussen die twee. 

De bekkenpads zijn een 18" ride met drie zones, een 15" crash met twee zones en een 14" hihat met maar liefst 4 zones.  De hihatpad past op iedere willekeurige hihatstandaard en heeft een uiterst realistisch spelgevoel.  De hele set is opgehangen aan een stevig Pearl Icon racksysteem.

Twee sets waarvan de bassdrum het verschil uitmaakt
De drums komen in twee constellaties, de e/Traditional, met de voor elektonische kits 'traditionele' bassdrumpad, en de e/Hybrid, met een akoestische bassdrum, met een interne versie van de EM-KCB kick pad

e/HYBRID
10”,12”and 14” toms, a 14” snare, and 18” acoustic bass drum.
adviesprijs: € 4199,-e/TRADITIONAL:
10”, 12” and 14” toms, a 14” snare, and a PUREtouch Kick Pad.
adviesprijs: € 3999,-

www.pearlemerge.com

  

asd