Sabian A&F Ankh hihats
Unieke samenwerking tussen een drum- en bekkenfabrikant.
Merknieuws 04-06-2019 13:07
Sabian en A&F kondigden afgelopen januari aan dat ze nauw samen gingen werken om een aantal bijzondere producten te ontwikkelen. De eerste vrucht van die samenwerking werd afgelopen maandag geïntroduceerd: De Ankh hihats.

Dat de Ankh's anders dan anders zijn is nogal zacht uitgedrukt. De hihat-bekkens hebben een bijzondere grote cup en een bizar hoog profiel waardoor ze eigenlijk een beetje doet denken aan de allereerste turkse bekkens van een paar honderd jaar geleden. De Ankh's worden gemaakt van messing, een legering die eigenlijk hoofdzakelijk voor budget bekkens wordt gebruikt die worden gepers in plaats van gehamerd. Maar de Ankhs worden echter gewoon op de traditionele manier met hamer en aambeeld gemaakt, en het messing is ook getemperd, op dezelfde manier als wordt gedaan met de meer traditionele bronzen bekkens. 

De Ankh's zijn er in 14" en 16" en worden verkocht als losse bekkens zodat je zelf naar keus je hihat kunt samenstellen uit bijvoorbeeld een lichter 'Thin'  en een zwaarder 'Medium' model. De oplage is heel beperkt, want Sabian maakt vooralsnog slechts 75 sets per maand. De bronzen versie van de Ankh hihat wordt gewoon als set verkocht. Een losse Ankh staat in Amerika in de boeken voor $ 299,50 (14") en $ 349,50. De bronzen set kost $ 699,-. Prijzen voor Europa zijn nog niet bekend. 

Voor meer informatie kun je de onderstaande productvideo bekijken die A&F en Sabian samen maakten.