BDC Aviator, Archer en Maverick snaredrums
British Drum Company timmert lekker aan de weg
Merknieuws 06-04-2019 13:31
In het NAMM verslag haalden we onlangs de Aviator en Archer snaredrums van British Drum Company al even aan, en nu lanceert British Drum Company ook de Maverick snaredrum.

door Dennis Boxem

British Drum Company timmert lekker aan de weg. Het merk komt met drie nieuwe snaredrums.

Aviator
De Aviator heeft een 1,2mm dikke naadloze aluminium ketel. Je zou hem kunnen zien als het Engelse antwoord op Ludwig’s Acrolite. De Aviator heeft een geanodiseerde ketel en is afgewerkt met de Paladium spanbokken en geperste spanranden. Je hebt keuze uit een 14”x5½” en een 14”x6½” model.

Archer
Is zo’n goed controleerbare aluminium studiotijger niet helemaal je ding, dan heeft BDC nog meer pijlen op z’n boog. De Archer is een 14”x6” snaredrum gemaakt van English Yew, een taxussoort die in de middeleeuwen gebruikt werd voor het maken van handbogen. De Archer heeft klassieke features. Hij is voorzien van mooie ouderwetse single flange spanranden die met klauwtjes op hun plek worden gehouden. De draagranden staan onder een hoek van dertig graden.Maverick
Ben je meer in de markt voor een echte alleskunner, dan kun je terecht bij de Maverick. Deze 14”x6½” heeft een 10-laags esdoorn ketel, met draagranden onder een hoek van 30 graden. De spanranden zijn 2,3mm dikke geperste exemplaren.

www.britishdrumco.com

Bekijk ook de video die we op de NAMM makten over nieuwe British Drum Company drums, waaronder de Archer en Aviator snaredrums.