Natal Cafe Racer
Hippe set met klassieke ketel
Merknieuws 22-02-2019 12:02
Het Britse Natal geeft met de Café Racer kits een moderne knipoog naar de jaren '50 en '60. Dat heeft alles te maken met de houtsoort die Natal voor de set gebruikt. De ketels zijn namelijk gemaakt van 7 lagen Tulipwood.

Tulipwood is een geelpopulier soort die in de jaren '50 en '60 veel werd gebruikt voor het maken van drums. Het is harder en ziet er ook compleet anders uit dan het witte populierenhout dat we tegenwoordig bij goedkopere drums aantreffen. Qua klank is het hout gefocust en punchy, wat ronder dan esdoorn en berken, met een gemiddeld korte sustain.

De houtsoort is echter wel meteen het enige dat écht retro is aan de Café Racer. De set heeft moderne draagranden onder een hoek van 45 graden, die weliswaar licht werden afgerond, maar onder de streep maakt zoiets geen groot verschil. Ook het ketelbeslag en de finishes zijn heel modern. De toms zijn geïsoleerd opgehangen met Natal's eigen geïsoleerde ophangbeugel die mooi is geïntegreerd met twee van de spanbokken.De Café Racer is leverbaar in een drie verschillende setups, en een hele reeks aan verschillende finishes met onder meer een drietal fades, een aantal dekkende lakken en een heel mooie champagne sparkle. Het complete overzicht vind je op de website van Natal: www.nataldrums.com

Voor een eerste indruk kun je de onderstaande video bekijken.