NAMM 2019, deel 6: Meinl
Donker subtiel en pittig zwart
Merknieuws 29-01-2019 12:43
Volgens Meinl ontbrak het nog een beetje aan een reeks exclusieve, donkere en subtiele bekkens. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een reeks als de Zildjian Constantinoples, Sabian Artisans en Paiste Vintage. Dat wordt nu met de Byzance Foundry Reserve op een overtuigende wijze rechtgezet.

De nieuwe Byzance Foundry Reserve bekkens zijn prachtig donker, complex en vol. Ieder bekken druipt van het karakter en combineert een prachtige sticksound met een extreem muzikale wash. De bekkens zijn behoorlijk zwaar gehamerd, ook op de cup en zien er stuk voor stuk prachtig uit. De reeks is behoorlijk beperkt. HE hebt keuze uit een 18" crash, 20" en 22" Light rides, 20" en 22" rides en 14" en 15" hihats. Op die laatste twee na zijn de typeaanduidingen slechts suggesties, want de light rides laten zich ook heel gemakkelijk crashen. Om het exclusieve karakter van de bekkens te benadrukken worden de bekkens verstuurd in een kartonnen doos met daarin naast het bekken een setje Meinl stokken, een certificaat van echtheid én een setje stoffen handschoenen voor als je vingerafdrukken op je nieuwe bekkens wilt voorkomen.

Bekijk hieronder de mooie video die Meinl voor de Byzance Foundry Reserve bekkens maakte.


Naast dit exclusieve nieuws werd in het betaalbaardere spectrum de Classic Custom Dark reeks flink uitgebreid. Daar zitten opvallend veel nieuwe bekkens met gaten bij. De Dark Trash Crashes hebben er ieder 8 en zijn verkrijgbaar in 14", 16" 18". Wil je kleinee bekkens dan kun je kiezen uit een gewone 8" en 12" splash of een 12" Trash splash die ook weer is voorzien van gaten. En natuurlijk kun je al die bekkens met gaten combineren, en dan krijg je 12", 16" en 18" Trash Stacks. Fans van grote hihats kunnen nu ook in de Classic Custom Dark serie terecht, want de gewone hihat is er nu ook in 16" formaat. Tot slot werd er een 17" crash aan de reeks toegevoegd.