NAMM 2019, deel 5: Zildjian

K Cluster crashes, FX stacks en meer.

Merknieuws 26-01-2019 21:22

De NAMM-show is dit jaar relatief bescheiden wat betreft de hoeveelheid productnieuws, en ook Zildjian doet het relatief bescheiden dit jaar, met onder meer Cluster crashes in de K serie, en een reeks FX stacks

De Cluster crashes zijn relatief dun en hebben op het blad de traditionele K hamering aangevuld met een aantal Cluster-hameringen: diepe hamerafdrukken die in een groepje dicht bij elkaar zijn aangebracht. De cup is ongeschoren. De klank van de Cluster crashes is donker, zoet en een tikje complexer dan de gewone K crashes. Ze zijn leverbaar in 16", 18" en 20".


De 22" Oriental Crash of Doom ligt in het verlengde van de kleinere modellen: vies, grommend en ongelooflijk complex. Net als zijn kleinere broers heeft ook deze Crash of Doom een flink gedeukte rand. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je er een deukje in slaat.De FX stacks bestaan uit twee bekkens van verschillende legeringen. Het onderbekken is een soort nickelsilver terwijl het bovenbekken, dat vol gaten zit gemaakt is van gewoon bekkenbrons. De stacks worden geleverd met een speciale bus (cymbolt) waarmee je ze zowel vlak op elkaar en als hihat kunt monteren. De FX stacks geven een kort bijtend accent en zijn leverbaar in 8", 10", 12", 14" en 18".

Naast de nieuwe bekkens introduceerde Zildjian ook een opvallend accessoire: een setje in-ears speciaal gemaakt voor drummers.


In de onderstaande video neemt Dennis Boxem je mee langs het Zildjian bekkennieuws.

zoeken
zoeken