NAMM 2019, deel 3: DW
Amandelhout en klassieke bassdrumpedalen.
Merknieuws 25-01-2019 00:24
DW heeft geluisterd naar een vrij grote groep drummers die eigenlijk het originele 5000 serie pedaal prettiger vond dan de huidige versie. En daarom komt het merk nu met een versie met enkele ketting tussen voetblad, en klopperas. Het kettingwiel is het kenmerkende Accelerator model en het voetblad is het iets rankere model dat ook op de originele 5000 zat. Het nieuwe pedaal heeft echter ook een aantal moderne features waaronder de moderne klem voor de spanrand, het lichtgewicht aluminium voetblad en de moderne dubbelgelagerde trekveer.

Bij DW experimenteren ze graag met houtsoorten, en dat heeft geleid tot een kit die is gemaakt van amandelhout. Volgens DW is het amandelhout waar de Pure Almond kit van is gemaakt de hardste houtsoort die het merk momenteel aanbied. Dat levert een heldere punchy klank op die in het verlengde ligt van de Pure Oak en Pure Purpleheart drumkits. Het amandelhout dat DW gebruikt wordt gerooid van bomen die niet genoeg amandelen meer opleveren om als levensvatbaar te worden aangemerkt. Maar dat is een nogal seizoensgebonden operatie, dus daarom zijn de sets niet het hele jaar verkrijgbaar. Voor 2018 maakt DW 50 drumkits en 50 losse snaredrums.

Bekijk de onderstaande video waarin John Good meer over de Pure Almond set verteld.

Ook dit jaar komt DW weer met twee nieuwe Icon snaredrums waarbij de finish een houtinlay is die met een laser op maat gesneden is. De eerste is een tribute aan Earth Wind & Fire waarbij Ralph Jonson en Jon Paris betrokken werden bij het ontwerp. De snare is een 14"x61/2" gemaakt van 11 lagen esdoorn.

Ook studio legende Hal Blaine kreeg een eigen snaredrum. Ook zijn model is gemaakt van 11 lagen esdoorn en meer 14"x61/2". De inlays zijn onder meer een uit meerdere kleuren hout opgemaakt Wrecking Crew logo en de tekst 'Hal Blaine strikes again. In de onderstaande video leer je er meer over.