NAMM 2019, deel 2: Pearl
Maple/Gum Masters en een betaalbare floor-snare
Merknieuws 24-01-2019 17:12
Pearl komt in navolging van Tama met een 14"x10" Floor Snare, en wel in de Modern Utility serie. Pearl's versie van de Floor Snare heeft een esdoorn ketel met een Satin Mahogany finish. Hij is te koop voor €299,-. Vooralsnog als een Limited Edtition, maar je weet natuurlijk nooit waar zoiets toe leidt.

Daarnaast staat Pearl stil bij het 35 jarig bestaan van het Pearl drumrek, En dat doen ze met een flink aantal nieuwe onderdelen voor het Icon reksysteem. Er zijn onder andere nieuwe korte gebogen stukken rek, en een heel arsenaal aan nieuwe verstelbare clamps waarmee je de meest waanzinnige setups kunt maken.

In de Masterworks serie blijkt één Sonic Shell Recipe heel populair: de maple gum ketel. En die ketelconstructie wordt nu ook aangeboden als een wat meer betaalbare kit in de Masters reeks. Vooralsnog komt Pearl met twee verschillende basiskits: een set met 22"x16" bassdrum, 10"x07" tom 12"x8" tom en 16"x16" floortom en een set met 22"x16" bassdrum. 12"x8" basssdrum en 16"x16" floortom. Beide sets zijn leverbaar met Natural Maple, Black Diamond, Matte White Marine en Platinum Gold Oyster finish. Er komt volgens Pearl een beperkt aantal add-on drums bij. De Masters Maple/Gum is wel wat duurder dan de andere kits in de Masters kits. De beide sets kosten respectievelijk 2999,- en 2599,-


Op percussiegebied houdt Pearl het heel beschaafd, wat betreft de hoeveelheid productnieuws. Binnen de Elite serie zijn er drie nieuwe kleuren: Mocha Burst, Merlot Burst en Carmel Brown. Bij alledrie de finishes is de houtnerf van de trommels goed door de lak te zien.

De Primero Guiro Cowbell is een opvallende koebel waar in het bovenblad een aantal flinke ribbels zijn aangebracht. Als je er je stok overheen trekt ontstaat er een mooi Guiro-effect.