NAMM 2019, deel 1: Paiste
Paiste Signature en 2002 nieuws
Merknieuws 23-01-2019 14:47
Paiste viert dit jaar het 30 jarig bestaan van de Signature serie met een aantal nieuwe modellen, herintroducties en limited editions. Daarnaast is er ook een nieuwe Extreme crash toegevoegd aan de 2002 serie

Op de beurs maakten we deze video, met een doorloop langs alle nieuwe modellen. De Signature serie wordt nog steeds gezien als Paiste's top-lijn. Het is door de jaren heen zeker de meest uitgebreide reeks geweest. De bekkens worden gemaakt van Paiste's eigen Signature bekkenlegering die het merk nog steeds angstvallig geheim houdt.

De festiviteiten worden afgetrapt met de volgende nieuwe modellen:

 

De Mellow crash, is een wat meer bescheiden en vriendelijk klinkende crash met een donkere en gladde naklank. Je kunt kiezen uit een 16", 17" en 18" model.

 

De Fast crash is een vlot aansprekend bekken met medium hoog en een vlotte, korte sustain. De Fast crash is er in 19" en 20".

 

De 22" Full ride is een echte alleskunner met een gemiddeld hoge en volle klank. De Full ride spreekt makkelijk aan, en heeft een lekker heldere sticksound.

 

De 20" Mellow ride heeft een medium donkere en rijke klank met een wat zoetige aanslag.

 

Ook nieuw is een 15" Dark Energy hihat: een vol en donker hihatbekken met een crispy donkere aanslag.

 

De 2002 Extreme crash is een explosief crashbekken dat verkrijgbaar in in 18", 19" en 20" . De bekkens zijn gemaakt om luid te zijn, en volgens Paiste's eigen zeggen "domineren ze het bandgeluid' . Niet voor de gevoelige drummers dus.