Sonor Perfect Balance Standard

Nieuwe simpele versie van Jojo Mayers pedaal

Merknieuws 05-10-2018 09:05

Het Sonor Perfect Balance pedaal is alweer een paar jaar een van de meest simpele en soepelst spelende pedalen op de markt. Het enige nadeel is dat het pedaal vanwege het ingewikkelde design behoorlijk prijzig is. Sonor versimpelde het tot op het bot, en nu krijg je hetzelfde spelgevoel voor minder geld: De Sonor Perfect Balance Standard.

Een van de dingen die het originele Perfect Balance pedaal duur maakte is het bijzondere inklapsysteem, en dat was dan ook een van de eerste dingen die Sonor bij de 'Standard' versie weghaalde. Het 'Standard' pedaal heeft gewoon een vast frame, met een iets meer traditionele klem voor de spanrand.



Een van de andere dingen die verdween was de lasergravure op het voetblad. Ook is volgens Sonor het voetblad niet langer gepolijst, maar op de eerste foto's van de pedalen zien de voetbladen er toch behoorlijk glad uit. Bij het originele pedaal krijg je een leren draagtas, en bij de Standard moet je het met een nylon tas doen. Verder blijft het spelgevoel en de respons van het pedaal echter onveranderd. De prijs van het nieuwe pedaal is nog niet exact bekend, maar die zal fors lager uitvallen dan het gewone Perfect Balance pedaal, dat overigens ook gewoon leverbaar blijft. 

Kijk voor meer informatie op de website van Sonor

zoeken
zoeken