Meinl Crasher hats en Double Down Stack

Artist Concept nieuws van Benny Greb en Matt Halpern

Merknieuws 16-08-2017 15:45

Meinl voegde onlangs twee nieuwe modellen toe aan de Artist Concept reeks. De 8" Crasher Hats is een mini-hihat die werd ontwikkeld met Benny Greb. De Double Down Stack werd ontworpen in samenwerking met Periphery-drummer Matt Halpern.

Greb speelt al jaren met allerlei kleine hihats die vaak zijn samengesteld uit bijvoorbeeld een splashbekken en een bell. Met zijn nieuwe Crasher Hats gaat Greb echter een stapje verder. Het bovenbekken bestaat uit twee ongeschoren B20 bekkentjes uit de Byzance reeks met daartussen een ring van b8 bekkenbrons. Het onderbekken is een ongeschoren bekkentje afkomstig uit de Byzance reeks.  Als je de bekkentjes los op elkaar monteert dan geven ze een gruizige en controleerbare, bijna shaker-achtige klank. Strak op elkaar zijn ze bijtend en vlug. Het setje spreekt razendsnel aan, en ze hebben een mooi randje hoog dat lekker door de mix heen komt. 



De Crasher Hats worden geleverd met een x-hat armpje en een multiklem. Het setje kost € 499,-
In de video hieronder kun je goed horen hoe Greb zijn Crasher Hats gebruikt:





Matt Halpern stapelde een 17" crash op een 18" china, en dat kan op twee manieren. Beide bekkens met de cup naar beneden voor een bijtende en zeer aggresieve klank, of beide met de cup naar boven. Die laatste manier van stapelen geeft een wat meer stuwende en rondere klank. Halpern liet beide bekkens aan slechts één kant scheren voor precies de juiste hoeveelheid grip tussen de beide bekkens. 



De Double Down Stack kost € 599,-
In de video hieronder legt Halpern precies uit hoe hij aan het idee van zijn Double Down Stack kwam:



Meer informatie over deze bekkens vind je op de website van Meinl: www.meinlcymbals.com

zoeken
zoeken