Promark Rebound Long 5A en 5B
Een flink stuk langer
Merknieuws 25-07-2017 12:19
Promark heeft de afgelopen twee jaar veel succes met de Select Balance stokken waarbij je kunt kiezen tussen Forward en Rebound modellen. Onlangs breidde het merk het aanbod nog iets verder uit met een 5A en 5B Rebound Long, een flink langere versie van de gewone Rebound stok.

De Rebound stokken hebben door een wat dunnere nek een balans die iets verder naar achteren ligt, en daardoor wordt het iets makkelijker om 'licht' te spelen. Die andere balans maakte het echter ook mogelijk om de stok flink te verlengen, zonder dat er echt een loodzwaar model over bleef.

De nieuwe Rebound long stokken zijn een halve inch (1.25 centimeter) langer dan de gewone versie, en bij drumstokken kun je dan rustig spreken van 'een flink eind'. Daardoor verschuift de balans wel weer iets verder terug naar voren, maar je krijgt er tegelijkertijd flink wat reikwijdte voor terug. Dat maakt het net iets makkelijker om je drums en bekkens te raken.

Pro-Mark verzekert ons dat de balans van de stok nog steeds overduidelijk naar de achterkant zit. De Rebound Long stokken hebben precies dezelfde eikelvormige tip en dezelfde taper en diameter als de gewone versie, dus op de lengte na zijn de stokken identiek, en dat voelt vertrouwd. Binnenkort een test in Slagwerkkrant!

Ben je nog niet bekend met het concept van Pro-Mark's Forward en Rebound Select Balance stokken? Bekijk dan onderstaande video met Daru Jones. Of kijk voor meer informatie op de website van Promark