Zildjian brengt stick-mallet combinatie
Merknieuws 01-08-2005 12:06
Zildjian introduceert een nieuwe drumstick-mallet combi, ontworpen in samenwerking met de populaire jazzdrummer John Riley. De nieuwe John Riley Double van Zildjian combineert de veelgeprezen eigenschappen van Riley's Artist Series Drumstick en de naadloze vilten kop van Zildjian's mallets.John Riley's nieuww stick/mallet is extreem veelzijdig. Ze zijn gemaakt van 100% hickory-hout, met een ovale, eikelvormige top voor een betere articulatie op de bekkens. De afmetingen: 16 1/4 inch lang (41,28 cm) en een diameter van 0,55 inch (1,4 cm).

Naast het gewone drumwerk kunnen de John Riley Doubles met de andere zijde gebruikt worden om de bekkens beter te laten aanzwellen of om gedempte fills op de toms te spelen. Riley:
"Zildjian cymbals give me the broadest musical palette. My new combination stick-mallet adds a great lush sonic dimension when played on the drums and the cymbals."

John Riley is winnaar van een Grammy Award en werkte als jazzdrummer met artiesten als John Scofield, Dizzy Gillespie en Miles Davis.

Momenteel speelt hij met het Vanguard Jazz Orchestra, Bob Mintzer, Jon Faddis en Joe Lovano. John Riley werd in 2004 en 2005 bovendien uitgeroepen tot beste jazzdrummer door de lezers van Modern Drummer Magazine.

De John Riley Double is de nieuwste toevoeging in een serie van combinatiesticks die Zildjian op de markt brengt. Eerder kwamen Dennis Chambers en Travis Barker al met een drumstick/mallet-combinatie.

drummer links