The British Drum Company komt naar Europa
Nieuw Brits merk zet voet aan Europees vasteland
Merknieuws 06-03-2017 15:24
Als je onze NAMM-verslagen voorbij hebt zien komen dat heb je vast al wel van ze gehoord: de British Drum Company, het jonge Britse bedrijf dat door vijf ex-werknemers van Premier is opgezet. Slagwerkkrant was niet de enige die ze tijdens de NAMM-show hadden gezien, want BDC tekende afgelopen week een distributiedeal met grootmacht EMD. Op de Musicfair afgelopen weekeind waren de eerste drums al te zien.

Het verhaal van The British Drum Company begint eigenlijk in 2011 als drumbouwer Keith Keough met zijn kleine custommerk KD drums wordt ingelijfd door Premier. Voor Premier maakte hij onder andere de Modern Classics drums. Eind 2015 kreeg Keith te horen dat Premier de kleine Engelse werkplaats ging sluiten, en dat was een kans voor Keith om samen met vier collega's iets nieuws op te zetten. 

In amper een jaar tijd heeft de British Drum Company al drie verschillende drumkits ontwikkeld, compleet met eigen ontwerp ketelbeslag. De Legend is het vlaggeschip en heeft een berkenhouten ketel met verstevigingsranden. De Lounge is een vintage klinkende en ogende set met een ketel van berken en mahonie en de Imp is een compacte kit die in zijn geheel in een enkele Hardcase past.

Ook op het gebied van snaredrums valt er inmiddels heel wat te kiezen, met snaredrums in onder andere esdoorn, berken en staal. Een andere succesvolle gimmick is de I-tap. Een cajon-pad op a4 formaat die een ongelooflijke projectie heeft.

Maar plannen voor de toekomst zijn er ook nog genoeg. Marching drums, hardware, nog meer verschillende drums, volgens Keith zit er al heel wat in de pijplijn. "Maar eerst maar eens terug naar Engeland, want we moeten vooralsnog heel wat trommels gaan bouwen om de eerste orders te kunnen vullen."

Kijk voor meer informatie over de British Drum Company op hun website: www.britishdrumco.com.