NAMM-show 2017 preview
De eerste nieuwtjes uit Amerika - DW, Paiste, Meinl & ATV
Merknieuws 16-01-2017 13:07
Aanstaande donderdag gaat in Anaheim, vlakbij Los Angeles, de NAMM-show weer van start: de grootste en belangrijkste muziekbeurs ter wereld. Alle grote en kleine fabrikanten vallen daar over elkaar heen om ons te verbluffen met hun nieuwste instrumenten. Slagwerkkrant is net als ieder jaar van de partij, en we zullen natuurlijk ook vanaf de beursvloer het nodige nieuws melden. Maar eerst zetten we hier een aantal dingen op een rijtje die nĂș al bekend zijn.

DW is altijd goed voor een aantal bijzondere drums en finishes. Samen met Terry Bozzio maakte het merk een tribute-snaredrum aan Frank Zappa's legendarische 'The Black Page'. Deze snaredrum is de vijfde uit de Icon-serie, en net als bij de vorige vier modellen gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel. De snaredrum meet 14"x61/2" en is opgebouwd uit 11 lagen esdoorn. Op de ketel zelf zijn met een laser de noten uit 'The Black Page' gegraveerd. Ook is het iconische snor-logo van Zappa in de ketel ingelegd. De inlay is gedaan met zwart gelakt perenhout. Iedere snaredrum is door Bozzio zelf gesigneerd, en de trommel komt vergezeld van een limited edition vinyl EP met daarop een opname van The Black Page #1.

www.dwdrums.com

 


Meinl Cymbal Tuners
Jarenlang hebben drummers hun bekkens gedempt door er simpelweg een stukje tape op te plakken. Dat moest beter kunnen, vond Benny Greb, en samen met Meinl ontwikkelde hij de Meinl Cymbal Tuners; een setje ontzettend sterke magneetjes die je aan weerszijden van het blad van je bekken kunt plaatsen. De magneetjes zijn zo sterk dat ze tijdens het spelen niet van hun plek komen. Handig!

www.meinlcymbals.com

 

 

Paiste 900 serie
Paiste komt deze NAMM-show met een gigantische hoeveelheid nieuws die we niet allemaal in één keer over je uit zullen storten. In het middenklasse segment is er de nieuwe 900 serie die je vooral niet moet verwarren met de 900 serie die Paiste in de jaren '80 maakte. De nieuwe 900 serie is een bekkenreeks van B8 bekkenbrons die volgens het persbericht wordt gemaakt met hybride technieken, maar wel met de hand is gehamerd en geschoren. Tijdens de jaarlijkse pers-meeting zullen we de mensen van Paiste eens doorzagen over wat dit nu precies allemaal betekent. In de 900 serie zijn crashes verkrijgbaar van 16" tot en met 20" en rides in 20" en 22". Zowel rides als crashes zijn er in een normale en een Heavy uitvoering. Bij de hihats is er keuze uit een 14" Sound Edge en 14" en 15" Heavy's. Splashes zijn er in 10" en 12" en china's in 14", 16" en 18".


Coloursound
De hele 900 serie is ook verkrijgbaar in Coloursound-uitvoering. Paiste is al sinds de jaren '80 het enige bekkenmerk dat er in slaagt om een duurzame kleurencoating op hun bekkens aan te brengen. In de jaren '80 waren deze Coloursounds heel populair, en de laatste tijd zag je de verschillende kleuren alweer regelmatig terugkeren op bepaalde signature modellen. Bij de 900 serie kun je nu voor het eerst weer een hele bekkenserie in verschillende kleuren krijgen. Je kunt kiezen uit stemmig zwart, paars, blauw en rood.

www.paiste.com

 

ATV aFrame
ATV, het nieuwe bedrijf van Roland-oprichter Ikutaro Kakehashi,  presenteert op de NAMM-show hun tweede percussie-gerelateerde item: De aFrame. Volgens ATV een mix van een akoestisch instrument, dsp technologie en traditionele ambachtelijke Japanse expertise. De aFrame is een prachtig vierkanten bamboe frame van ongeveer 40 cm doorsnede met een uit de kluiten gewassen speeloppervlak dat is voorzien van piëzo microfoons en drukgevoelige sensoren die een dsp circuit aansturen. Het controlepaneel bevindt zich discreet aan de onderkant. Je kunt er op slaan, scratchen, wrijven, aaien, alles wordt vertaald in klanknuances. De zelf ontwikkelde “Adaptive Timbre Technology” technologie zorgt voor een zeer expressieve “electro-organische” klank. De elektronische klanken ontstaan door de harmonisch inhoud van meerdere klankbronnen dynamisch in realtime te bewerken.
www.atvcorporation.com - www.aframe.jp

 

Vanaf donderdag lees je op Slagwerkkrant.nl dagelijks een verslag van de NAMM-Show 2017. Maar natuurlijk houden we je ook via Facebook en Twitter op de hoogte.