Evans lanceert UV1 vellen
Veelzijdige klank en lange levensduur
Merknieuws 15-02-2017 06:02
Evans komt met een nieuw enkellaags gecoat vel met een extra lange levensduur: De UV-1.
Het bijzondere aan dit vel is dat de coating een speciale samenstelling heeft die met UV licht wordt uitgehard en daardoor extra lang mee gaat.

Als je met gecoate vellen speelt ken je het verschijnsel: je begint met een mooi strak vel en binnen no-time zit het vol beschadigingen, of speel je zelfs de coating er af. Als je met brushes speelt moet je een gecoat vel eerst even inspelen om de coating glad genoeg te krijgen. Vervolgens is diezelfde coating na verloop van tijd weer te glad, zodat je nauwelijks nog weerstand onder je brushes voelt. Evans beloofd met de UV1 aan al deze problemen een einde te maken. 

De UV1 vellen hebben nieuw uit de doos al een iets prettiger glad oppervlak dan een normaal gecoat oppervlak, en de coating is volgens Evans vele malen duurzamer dan de gewone coating zoals je die op bijvoorbeeld de G1 vellen aantreft. Opvallend is dat de coating bij de UV1 niet helemaal tot de rand van het vel loopt. Vlak voor het punt waar de draagrand van de ketel tegen het velmateriaal komt houdt de coating op, en zie je de onderliggende melkwitte velmateriaal. 

De enkellaags UV1 vellen hebben een dikte van 10 mil (0.25 mm) en daarmee zijn ze even dik als de G1 of Remo's Ambassador. Ze hebben een ruim stembereik en een heldere en open klank. In vergelijking met de G1 hebben ze zelfs een fractie meer toon, waarschijnlijk omdat de coating iets minder dempt. 

De UV1 vellen zijn er in 10", 12", 13", 14" 15" en 16". 

 

Kijk voor meer informatie op www.evansdrumheads.com of bekijk de promo-video hieronder: