Test van de Evans Calftone '56 vellen
De klank van kalfsvellen, gemaakt door robots
Merknieuws 12-10-2016 06:10
Het ziet er uit als een kalfsvel, het klinkt als een kalfsvel, maar het is géén kalfsvel. Dat is het idee achter de Evans Calftone '56 vellen. De Calftone vellen zijn er in een aantal smaken, voor bassdrum, toms en snaredrums.

Evans combineert de klassieke klank van een kalfsvel met de hedendaagse high-tech van de kunststof vellen. Of zoals ze het zelf zeggen; de Calftones zijn 'made by robots, not cows'. Qua looks en sound komen de Calftones echter behoorlijk in de buurt van zo'n vintage natuurvel.

 Bij de bassdrumvellen heb je keuze uit drie varianten. De gewone enkellaags Calftone, de iets gedempte EQ4 en de Emad versie die voorzien is van het bekende bakje waar je een schuimrubber dempstrip op kunt plakken.

Je kunt bij de bassdrumvellen dus kiezen tussen een traditionele open klank of juist een moderne punch, allen met een vleugje vintage.

Voor toms en snaredrum is er de calftone tom. Dit is een wat dunner enkellaags vel dat wat meer toon geeft dan de gewone Evans G1. De speciale Calftone bovenlaag zorgt voor een rondere aanslag en een breder en warmer geluid.

De Calftone bassdrumvellen zijn verkrijgbaar van 16" tot en met 26". De tomvellen van 8" tot en met 18".

Voor meer informatie kijk je op de website van Evans.

Lees de test uit Slagwerkkrant: download de pdf
In Slagwerkkrant 195 stond al een uitgebreide test van de Calftone bassdrumvellen. Deze test kun je terugvinden aan de linkerkant van deze pagina onder het kopje download. 

Giveaway actie
Op de Facebook pagina van Evans Drumheads Benelux loopt momenteel een leuke giveaway-actie waar je een Limited Edition Evans Vintage Calftone Pack kunt winnen. Die pagina vind je hier