Meinl Classic Custom Dark cymbals - video's en test
Stevige donkere rockers
Merknieuws 19-08-2016 12:48
Meinl maakt met de Classic Custom reeks prima betaalbare en goed klinkende bekkens. Door ze een zwart laagje te geven bleek niet alleen de kleur te veranderen. De Classic Custom Dark kreeg er namelijk ook in de klank een mooi donker randje bij.

De Classic Custom Dark is net als de gewone Classic Custom gemaakt van B10 bekkenbrons. Deze bronslegering heeft van zichzelf een heldere en wat hoge klank. De zwarte coating die Meinl op de bekkens aanbrengt tempert het hoog een fractie waardoor de mooie donkere klanken wat beter naar voren komen. Het resultaat is een paar stevige rockbekkens met een verrassend warm karakter.

De Classic Custom reeks is zoals je van Meinl inmiddels mag verwachten behoorlijk uitgebreid. Je hebt keuze tussen crashes, rides, hihats en effectbekkens in uiteenlopende maten. De bekkens hebben een medium gewicht en daardoor hebben ze een prima balans. Ze spreken redelijk makkelijk aan, en toch heb je genoeg volume om door een luide band te snijden. De zwarte coating is duurzaam en geeft de bekkens een onderscheidende look.

Meer informatie over de Classic Custom Dark bekkens vind je op de website van Meinl 

Bekijk ook de drie mooie video's hieronder met Benny Greb, Alex Rudinger en Luke Holland die je de bekkens laten horen. Of lees hier de test van de Classic Custom Dark uit Slagwerkkrant 186.