Zildjian A Avedis
De sound van vroeger
Merknieuws 06-07-2016 13:43
Retro is hip, en daardoor heeft het zomaar een half jaar geduurd voordat we in de Benelux de nieuwe Zildjian A Avedis bekkens mochten verwelkomen. De Zildjians zijn gebaseerd op bekkkens uit de jaren '30 tot '60. De nieuwe Zildjians liggen nu in de winkel.

In de Zildjian fabriek is een kamer met daarin duizenden bekkens die teruggaan tot ver in de 19e eeuw. Het is de privé verzameling van de familie Zildjian en slechts twee mensen hebben een sleutel van die kamer: Debbie en Craigie Zildjian. De Avedis bekkens zijn gebaseerd op een selectie uit die verzameling die is geproduceerd tussen ongeveer 1930 en 1960. De productontwikkelaars bij Zildjian hebben gekeken naar hoe die bekkens geproduceerd werden, wat voor vorm ze hadden, en hoe dik ze waren. Aan de hand daarvan is de nieuwe A Avedis serie ontstaan.

Je hebt bij de Avedis reeks keuze uit crashes/rides en hihats. De hihats zijn netjes in sets bij elkaar gezocht, bij de crashes/rides moet je zelf beslissen hoe je het bekken wilt gebruiken. Er staat namelijk geen typeaanduiding op. De bekkens zijn verkrijgbaar in 18", 19", 20", 21" en 22". Bij de hihats heb je keuze uit 14", 15" en 16".

Meer informatie over de Zildjian A Avedis vind je op www.zildjian.com.

Bekijk ook de introductievideo van de Zildjian A Avedis met Paul Francis en Zach Danziger hieronder: